Therapie

VOETREFLEX THERAPIE

Voetreflex therapie kan zowel preventief als bij veel klachten worden ingezet. De behandelingen hebben een ontspannende, helende, verzachtende en/of een vitaliserende werking op je lichaam en geest.

Er zitten reflexzones op de voeten en het lichaam die via energiebanen in verbinding staan met organen, klieren en andere delen van het lichaam. Door druk uit te oefenen op deze reflexzones ondersteunt het de homeostase van het lichaam. Homeostase is het in balans brengen van functies in het lichaam zoals: temperatuur, zuurgraad, ademhaling en bloeddruk. Het activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Deze complementaire therapie kan de reguliere geneeswijze ondersteunen, en is geschikt voor jong en oud.

WAT DOET REFLEXOLOGIE?

 • creëert algehele ontspanning en welbevinden
 • stimuleert de bloedcirculatie
 • verbetert de zenuw- en hormoonfunctie
 • helpt bij lichamelijke en emotionele klachten
 • geeft verlichting bij pijn en stimuleert genezing
 • werkt preventief
 • ontdoet het lichaam van afvalstoffen

Ik ben een voetreflexPlus therapeute, waarbij de Plus staat voor een combinatie van westerse en Chinese reflexmassages. Bij een behandelplan wordt de klacht bekeken vanuit de Chinese, reguliere en natuurgeneeskunde.

VERSCHILLENDE BEHANDELINGEN:

 • Ontspannende voetreflex massage
 • Chinflex totaalmassage*
 • Therapeutische Reflexmassage, wat zou kunnen helpen bij: hooikoorts, eczeem, stress/burn-out, hoofdpijn/migraine, spijsverteringsklachten, verlichting van chronische aandoeningen, vermoeidheidsklachten, reumatische klachten, menstruatie- en overgangsklachten, allerlei soorten pijn, slaapproblemen etc.
 • Gewichtsbeheersing in combinatie met reflexbehandelingen

* CHINFLEX Voetmassage totaal

Chinflex is een massage die gebaseerd is op de oude orginele Chinese voetmassage principes. De Chinezen passen voetmassages al bijna 4000 jaar toe, met zeer goede resultaten. Ze gebruiken deze massages om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, hun gezondheid te behouden of indien er klachten zijn deze te verminderen of te verhelpen.

WERKING VAN DE CHINFLEX MASSAGE

Het grote succes van Chinflex totaalmassage ontstaat doordat in één massage 2 systemen gecombineerd worden:

 • de zones op de voeten worden gemasseerd. Het hele lichaam, dus alle organen, spieren en weefsels, is weerspiegeld in de voeten. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan waardoor het orgaan beter kan gaan functioneren.
 • de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien

De combinatie van deze twee systemen plus het feit dat er hele prettige ontspannende intensieve massagetechnieken worden toegepast op knieën, onderbenen en voeten, maakt deze massage tot een ongekende weldaad.

Als extra mogelijkheid kunt u kiezen voor een voetenkruidenbad voorafgaand aan de massage. Dit kruidenbad zet het ontgiften in gang en kan door de speciale Chinese kruiden ook spier- en gewrichtsklachten verminderen.

Natuurlijk hou ik rekening met de door het RIVM opgestelde corona maatregelen.