PAARS.
- PRAKTIJK VOOR VOETREFLEXOLOGIE -

Stressologie

Wist u dat het bij stress veelal om de hormonen draait? Veel mensen denken dat stress een psychische oorzaak heeft. Maar stress blijkt meer biologie dan psychologie! Bij stress gaat het lichaam stresshormonen aanmaken. Dit is ook nodig, omdat als er gevaar dreigt we moeten kunnen vluchten of vechten, maar als de stress chronisch wordt, dan worden er belangrijke processen in ons lichaam ontregeld, en hebben we het gevoel dat we constant ‘aan’ staan. De aanmaak van belangrijke neurotransmitters wordt dan ontregeld, onze zogenaamde ‘gelukshormonen’! En juist deze hormonen hebben we hard nodig om ons sterk, gelukkig en vitaal te voelen!

Wist u dat stress de veroorzaker is van veel lichamelijke klachten? De lijst met klachten die stressgerelateerd zijn, is echt eindeloos. Wanneer je langdurig stress ervaart, raakt je lichaam uitgeput en uit balans. Slechter slapen, angst, vermoeidheid en depressieve gevoelens zijn vaak het gevolg.

Maar er is goed nieuws! 

Door het inzetten van de juiste voedingsstoffen kun je je stress verminderen en meer gelukshormonen aanmaken. Je zult merken dat je beter gaat slapen en meer energie krijgt. Je algehele gezondheid krijgt een oppepper en je zult je gelukkiger en bovendien stressbestendiger gaan voelen. Bij de methode Stressologie draait het dus niet alleen om het verminderen van stress, maar ook om het verhogen van jouw stressbestendigheid!
Door het invullen van een test, die gericht is op de gelukshormonen, kunnen we samen kijken waar jouw tekorten liggen! Verder kunnen we aan de hand van een bloedtest, testen of je vetzuren in balans zijn. Als je vetzuren in balans zijn kunnen voedingstoffen ook beter worden opgenomen door de cellen, en afvalstoffen kunnen beter het lichaam verlaten.

Behandelingen